• +45 20873711
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Efter aftale

SYN & SKØN

Jeg deltager årligt i et større antal syn og skønsforretninger og alle kontorets advokater har betydelig erfaring med deltagelse i syns og skønsforretninger.

Dette gælder primært indenfor entrepriseretlige problemstillinger, og såvel i Voldgiftssager, som ved sager, der behandles ved domstolene.

Udarbejdelse af skønstemaer er et område, der kræver betydelig erfaring, men tillige forståelse for - og kendskab til byggeri og kravene hertil. Skønstemaet er netop kendetegnet ved, at spørgsmålene til den sagkyndige ikke indeholder forhold af retlige karakter, men alene spørgsmål af relation til de faktiske konstaterbare forhold vedrørende entreprisen og den håndværksmæssige udførelse heraf.

Spørgsmål af retlige karakter f.eks. hvorvidt ophævelsen af en entreprisekontrakt er berettiget som følge af væsentlig misligholdelse afgøres af den ret eller voldgift, der behandler sagen. Syns og skønsmanden vil der imod kunne svare på, hvorvidt entreprisen er udført i overensstemmelse med sædvanlig håndværksmæssig standard m.v.

Derfor er kendskab til byggeri, materialer, byggestandarder m.v. af afgørende betydning for, at de rette spørgsmål stilles til syns og skønsmanden og at den efterfølgende juridiske proces gennemføres på optimal vis.

Jeg rådgiver naturligvis tillige omkring processuelle forhold i forbindelse med afholdelse af syn og skøn, herunder muligheden for afholdelse af indenretligt syn og skøn foruden anlæggelse af retssag, samt ansøgning om retshjælp til syn og skøn. For private vil det ofte være muligt at opnå retshjælp eller fri proces til førelse af en proces, der indebærer syn og skøn.

Advokat
Bent Stamer
Hobrovej 395
9200 Aalborg SV
Telefon +45 20873711
Email bs@bent-stamer.dk